Hrvatski radio

Radio Osijek

14.03. je generalna proba

15.03.2013.

16:06

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

HDSSB, HDSSD i Zeleni Hrvatske zajedno kreću u osvajanje zastupničkih mjesta u Europskom parlamentu. U Zagrebu su danas potpisali koalicijski sporazum.

„Zajednički cilj ove koalicije je policentričan, ravnomjeran, skladan i održiv razvoj Republike Hrvatske te oblikovanje i provođenje politike regionalizacije i regionalnog razvoja kojim se to ostvaruje. Također, želimo aktivirati prvenstveno razvojne potencijale Republike Hrvatske na načelima socijalne solidarnosti u pokretanju razvoja i izlasku iz svekolike gospodarske moralne krize u kojoj se Hrvatska nalazi“, izjavio je predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić. Zdravko Peko, predsjednik Zelenih Hrvatske, ističe kako je riječ o strankama koje teže reformi upravno-teritorijalnog ustroja Hrvatske koja će biti podijeljena u pet regija, dok je predsjednik Hrvatskog demokratskog slobodarskog saveza Dalmacije Hrvoje Tomasović rekao kako koalicija podupire euroregionalnu i prekograničnu suradnju, stvaranje uvjeta za održiv razvoj uz očuvanje prirodnih dobara i zaštitu okoliša.

Današnjim potpisivanjem sporazuma, napominje Šišljagić, koalicija kreće u ozbiljne pripreme za redovne izbore za Europski parlament koji će se održati sljedeće godine, a izbori 14. ožujka bit će njihova generalna proba.

Nositelj zajedničke liste je Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.