Hrvatski radio

Radio Osijek

15 godina Bračnog i obiteljskog savjetovališta

12.10.2018.

12:07

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Bračno i obiteljsko savjetovalište Đakovačko-osječke nadbiskupije u prostorima Vikarijata Osijek obilježilo je 15. obljetnicu rada Savjetovališta u Osijeku i Slavonskom Brodu, koja su otvorena svima kojima je potrebna podrška u različitim osobnim, bračnim i obiteljskim teškoćama i krizama.

Nakon mise, koju je u kapeli sv. Roka uz zgradu Vikarijata predvodio generalni vikar mons. Ivan Ćurić, program je nastavljen u zgradi Vikarijata. Nakon presjeka rada Savjetovališta, predavanje o temi „Ravnoteža između obiteljskog i radnog vremena“ održala je prof. dr. Slavica Blažeka Kokorić (Studijski centar socijalnog rada, Zagreb) dok je o Izazovima virtualnog i realnog svijeta za obitelj govorio doc. dr. Krunoslav Novak (Hrvatsko katoličko sveučilište, Zagreb).
„Rad u Bračnom savjetovalištu kapilarni je rad jer se susrećemo s pojedincima i obiteljima koje kod nas dolaze iz različitih potreba ili zbog teških životnih, obiteljskih i bračnih situacija. Uz potporu raznih stručnjaka, edukaciju i Božju pomoć smatram da mi činimo i dio poslanja Crkve, a to znači živjeti vjeru u svakodnevici pomažući obiteljima, pojedincima da moghu održavati odnose s odabranim osobama, da mogu izgrađivati sebe, svoju obitelj te podizati djecu. Imamo različite projekte koje radimo i smatram da je najveći dio našega rada koji je nevidljiv, a to je pojedinačni susret s osobama kroz terapiju, psihoterapiju i savjete,” rekao je voditelj bračnih i obiteljskih savjetovališta i savjetovališta za žrtve obiteljskoga nasilja Đakovačko - osječke nadbiskupije, Josip Bošnjaković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.