Hrvatski radio

Radio Osijek

15. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača

17.10.2018.

11:03

Autor: Stjepan Filipović

em. dr. sc. Vladimir Findak i Denis Ćosić (Foto: Stjepan Filipović)

em. dr. sc. Vladimir Findak i Denis Ćosić (Foto: Stjepan Filipović)

Foto: - / -

Na konferenciji za novinstvo, u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa u Osijeku predstavljene su završne pripreme za 15. Hrvatsko savjetovanje o obuci neplivača, u organizaciji Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Domaćin je Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, a održava se od 18. – 20. listopada 2018. godine u Centru za edukaciju u Orahovici.
Savjetovanje se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, Središnjeg državnog ureda za šport, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora, Hrvatskog Crvenog križa, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Agencije za odgoj i obrazovanje, Hrvatskog kineziološkog saveza i Hrvatskog plivačkog saveza a supokrovitelji su Grad Osijek i Grad Orahovica, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija. Čelnici pokrovitelja i supokrovitelja članovi su Organizacijskog odbora.
Učenje plivanja civilizacijsko je dostignuće našeg vremena, ali još uvijek veliki postotak djece završi osnovnu školu, a da nije steklo tu životnu vještinu. Gotovo 50% učenika razredne nastave nije naučilo plivati te je utapanje, kao razlog smrtnosti, u djece do 16 godina na drugom mjestu, odmah poslije prometnih nezgoda. 
Tema Savjetovanja je „Čimbenici uspješnosti obuke neplivača“ a cilj osnažiti čimbenike radi veće uspješnosti provedbe obuke neplivača nakon samog Savjetovanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.