Hrvatski radio

Radio Osijek

15. Put prijateljstva

21.06.2017.

19:59

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom Dana državnosti Hrvatske i Slovenije, koji se obilježavaju istoga dana, 25. lipnja, predstavnici Hrvatskog društva Ljubljana posjetili su u srijedu Vukovar i najavili da u četvrtak, 22. lipnja ujutro počinje 15. put prijateljstva Vukovar Ljubljana.

Radi se o biciklističkoj karavani koja prolazi kroz 11 hrvatskih i 4 slovenska grada. Karavana kreće u Vukovaru, a završava u subotu u Ljubljani. Na ovaj način spajamo naše dvije domovine, rekao je predsjednik Izvršnog odbora Društva Milan Pavelić, koji je i jedan od inicijatora održavanja karavane.
Istaknuo je kako u karavani može sudjelovati do 30 biciklista, s obzirom da se ona održava uz uobičajeni promet. U četvrtak, u 7.30 sati, karavana kreće iz Vukovara put Osijeka. Prvoga dana posjetiti će još Našice, Slatinu, Viroviticu i Đurđevac, gdje i završava prva faza. Drugoga dana kreću prema Bjelovaru i zatim voze put Vrbovca, Zagreba, Svete Nedjelje i završavaju u Samoboru. Trećega dana voze kroz Sloveniju i putovanje završavaju u Ljubljani.
Pavelić je podsjetio i kako su tijekom prošlogodišnje karavane predstavnici svih gradova kroz koje prolaze potpisali Povelju kojom su se obvezali sačuvati Put prijateljstva i za buduće generacije.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.