Hrvatski radio

Radio Osijek

16. srpnja - Dan zajedništva, ponosa i sreće

03.07.2019.

14:28

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

16. srpnja - Dan zajedništva, ponosa i sreće

16. srpnja - Dan zajedništva, ponosa i sreće

Foto: - / -

U znak sjećanja na 16. srpnja 2018., kada je u Hrvatskoj oduševljeno dočekana nogometna reprezentacija - svjetski viceprvaci - u Vukovaru će se 16. srpnja održati Dan zajedništva, ponosa i sreće, a jedini uvjet za sudjelovanje građana u programu je da budu odjeveni u dresove s "hrvatskim kockicama"

Tog je dana Hrvatska bila jedna od najsretnijih zemalja na svijetu. Organiziran je jedinstveni, emotivni, spontani doček Vatrenima u Zagrebu, a sljedećih se dana isto ozračje nastavilo u drugim gradovima", rečeno je danas na konferenciji za novinare održanoju vukovarskoj Gradskoj upravi.
Riječ je o projeku čiji je inicijator, kako je istaknuto, hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić, a iza projekta stoji tvrtka "Organizatori bez granica", turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara te Grad Vukovar.
"Želja nam je da ova manifestacije postane tradicija. Priča kreće iz Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, a prema mogućnostima gradova koji će biti uključeni u projekt organizirat će se programi na kojima će sudjelovati građani odjeveni u kockice", rekao je producent Aleksandar Kovačević. Direktorica vukovarske Turističke zajednice Marina Sekulić rekla je da će se Dan zajedništva, ponosa i sreće obilježiti u Park-šumi Adici, gdje će posjetitelji u dresovima s kockicama i navijačkim rekvizitima moći zaigrati tzv. bubble football. Program bi trebao početi u 18 sati, a uživo će ga prenositi Hrvatska radio televizija.
"Upravo kako su naši nogometaši krenuli na Svjetsko prvenstvo iz Vukovara, tako mi je iznimno drago što ova pozitivna priča kreće upravo iz Vukovara jer nema boljeg mjesta za zajedništvo", rekla je zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić, dodajući da gradska uprava projektu daje punu potporu.

pic_01.jpg

pic_01.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.