Hrvatski radio

Radio Osijek

17. Osječki Ferivi polumaraton

01.04.2021.

15:55

Autor: Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Sitno se broji do 17. izdanja Osječkog Ferivi polumaratona. 10. travnja započinje nova „Utrka s najljepšim pogledom na grad” u organizaciji Maraton kluba Hrvatski sokol. I ove godine na rasporedu su tri utrke s već sada više od 1300 prijavljenih trkača iz 11 zemalja unatoč epidemiološkim mjerama.

Detalje je otkrio direktor utrke Damir Černić: Prošle godine maraton smo održali u istim uvjetima i proteklo je bez ikakvih problema, bez i jednog slučaja zaraze. Poduzeli smo sve propisane mjere od strane stožera. Mjerenje temperature, dezinfekcija ruku i držanje razmaka su obavezni. Svaki će trkač dobiti u svoj startni paket masku koju će nositi na startu. Nakon starta maska se skida i trči normalno sve do ulaska u cilj gdje ih ponovno čekaju, naglasio je Černić.

Posebnost Osječkog Ferivi polumaratona je u njegovoj višeslojnosti i raznolikosti, istaknuli su organizatori na današnjem službenom predstavljanju, što je ponovno potvrđeno s tri utrke: – polumaraton (21.1km), ujedno i državno prvenstvo u maratonu, štafeta: muška, ženska ili mješovita (3x7km) te utrka građana (5km).

Osim dječje koja će se održati od 17 sati kod Galije, Glavni start je u 10 sati na osječkom Trgu Ante Starčevića, nakon čega će se većina sudionika uputiti trasom kroz cijeli Osijek gdje će za sudionike biti osigurana okrjepa na svakih nekoliko kilometara, uz ponovno „podršku” glazbenika: - Naš grad i maraton su po tome postali već jedinstveni. Ne samo u Hrvatskoj nego i šire. Organizirali smo 20-tak punktova na kojima će glazbenici pokazati svoje znanje i tako događaju dati razinu više, rekao je Černić i potvrdio kako su ranije online prijave završene, no sudjelovanje na maratonu moguće je ostvariti još uvijek kroz prijave u Esseker centru. Prikupljat će se 8. i 9. travnja od 15 do 20 sati, te na dan utrke od 7 do 9:30.

Najavi ovogodišnjeg 17. Ferivi polumaratona pridružila se zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: Gradu je ova manifestacija iznimno važna, kada uzmemo u obzir brend Osijeka kao sportskog grada. Grada u kojem imamo tisuće rekreativaca i ozbiljnih, profesionalnih sportaša koji šalju upravo takvu sliku, ali u isto vrijeme i privlače sve velike sportske događaje, rekla je Gamoš.

Ulogu maratona u promociji sporta istaknula je i Tatjana Roth pročelnica županijskog Upravnog odjela za turizam, kulturu i sport: - Još uvijek smo u teškom razdoblju, pogotovo za sport. Nastojimo ga omogućiti svima i nadamo se da će ovaj događaj proći u najboljem redu. Svjedoci smo da se bilježi veliki broj prijavljenih, što znači da korona ipak nije toliko utjecala na sport i rekreaciju, zaključila je Roth.

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.