Hrvatski radio

Radio Osijek

18 godina humanitarne akcije "Moje svjetlo za moj Vukovar"

15.02.2022.

14:14

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Gosti iz Trogira u Vukovaru

Gosti iz Trogira u Vukovaru

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Udruga tjelesnih invalida TOMS iz Trogira s prijateljskim udrugama iz Sinja i Metkovića već 18 godina provodi akciju "Moje svjetlo za moj Vukovar" pomažući vukovarskim socijalno ugroženim obiteljima. Ideja se rodila u Dalmaciji prilikom paljenja svijeća za žrtvu Vukovara 18.studenoga.

U vijećnici Grada Vukovara gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Filip Sušac te pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Josip Paloš ugostili su predsjednika Udruge tjelesnih invalida TOMS Ivicu Bašića i predsjednika Udruge osoba s invaliditetom Sinj Vojislava Baraća, a ujedno je potpisan i Ugovor o donaciji s jednom od dvije obitelji obuhvaćene akcijom pomoći.

Gradonačelnik Penava zahvalio je predstavnicima udruga čija ljudska dobrota iz godine u godinu pokazuje kako Vukovar i njegovi građani imaju istinske prijatelje.

"Osamnaest godina duga praksa svjedoči o velikoj ustrajnosti i širini srca jer zahvaljujući dobrim ljudima dvije obitelji s područja grada Vukovara budu potpomognute u financijskom smislu, a ovakva suradnja urodila je i dugogodišnjim kvalitetnim partnerstvom i prijateljstvom“ - rekao je Penava.

U sklopu akcije financiraju se dvije vukovarske obitelji tijekom godinu dana, mjesečno po 1.000,00 kuna. Predstavnici udruga su prilikom dolaska u Vukovar dvije vukovarske obitelji opremile i poklon paketima higijenskih potrepština i namirnica, najavivši kako će se akcija i idućih godina nastaviti.


Galerija
Akcija "Moje svjetlo za moj Vukovar", Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek
Akcija "Moje svjetlo za moj Vukovar", Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio OsijekGosti iz Trogira u Vukovaru, Foto: Marija Vukasović Petrinović/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.