Hrvatski radio

Radio Osijek

18. regata Osijek - Aljmaš za poginule u Domovinskom ratu

16.06.2018.

12:52

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Sudionici 18.regate Osijek - Aljmaš krenuli su iz osječke zimske luke do ušća rijeke Drave u Dunav gdje su položili vijenac za sve branitlje i civile poginule u Domovinskom ratu .

Regata je i međunarodna jer su gosti iz Motonautičkog kluba Podunavlje iz Apatina, rekao je predsjednik Motonautičkog kluba Drava Osijek Zlatko Tot."Danas je početak ove priče i sljedeće ćemo godine napraviti veliku feštu u koju ćemo uključiti i Aeroklub Osijek kako bi obilježili sve branitelje grada Osijeka i Slavonije i Baranje.", istaknuo je Tot.
U regatu se uključio zamjenik gradonačelnika Osijeka Boris Piližota koji je naglasio kako planiraju regatu uključiti i u obilježavanje Dana osječkih branitelja, 28. lipnja, jer pod jednim događajem možemo obilježavanje i počast podići na višu razinu, što poginuli branitelji, policajci i civili zaslužuju.
Zamjenik osječko - baranjskog župana Petar Lagator istaknuo je da regatu, ovako lijep dan i rijeku Dravu treba iskoristiti za promociju motonautičkog turizma.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.