Hrvatski radio

Radio Osijek

199.500 tisuća kuna poduzetnicima Osijeka

03.07.2017.

12:15

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osamnaest osječkih poduzetnika dobilo je potpore iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka. Najviše njih bespovratne potpore iskoristilo je za pokretanje posla, a novac je već na njihovim računima.

Riječ je o potporama za pokretanje gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, nabavku i ugradnju  strojeva i opreme, certificiranje proizvoda i procesa, potporama za tradicijske i umjetničke obrte, zatim za izradu projektnih prijedloga  za sufinanciranje iz fondova Europske unije , izlaganje na sajmovima te stručno obrazovanje i osposobljavanje .

Nakon isplate 199.485,39 kuna , za poduzetnike je iz Javnog poziva za dodjelu popora iz Općeg progama poticaja preostalo još 400.651,52 kuna. Iz Grada podsjećaju kako je  u odnosu na prošlu godinu procedura jeftinija i jednostavnija ,da je ukupni proračun poziva povećan za 700 tisuća kuna te da se poduzetnik može javiti na više mjera ,a pristigle ponude razmatraju se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.