Hrvatski radio

Radio Osijek

20 godina SOS Dječjeg sela Ladimirevci

23.05.2017.

13:33

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

SOS Dječje selo Ladimirevci ovoga tjedna slavi 20. godina postojanja tijekom kojih je u 16 udomiteljskih obitelji osiguran dom za 325-ero djece. Povodom ove velike obljetnice organizirane su i brojne aktivnosti.

U sklopu programa obilježavanja 20. obljetnice osnutka SOS dječjed sela Ladimirevci ovoga će se tjedna održiti brojne aktivnosti, a tim je povodam danas na Filozofskom fakultetu u Osijeku organiziran stručni skup pod nazivom "Izazovi roditeljstva u različitim obiteljima", a kako je napomenula voditeljica tima za razvoj djece u SOS Dječjem selu Ladimirevci Višnja Matić, u današnje se vrijeme potrebno educirati čak i oko roditeljstva jer se ono uvelike mijenja: "U današnjim je vremenima teško biti roditelj i mislim da se važno educirati te mijenjati paradigmu roditeljstva jer ona stara koja je nekad postojala više ne 'pali'. Došle su neke nove generacije i potreban je neki novi pristup u odgoju", rekla je Matić.

Što se tiče proslave 20. godišnjce osnutka SOS Dječjeg sela, direktor Zoran Relić najvio je središnju proslavu u četvrtak 25. ovog mjeseca u Ladimirevcima, a u poslijepodnevnim satima u Osijeku će biti organizirana i humanitarna utakmica: "Nakon proslave u Ladimirevcima, svi ćemo se zajedno s djecom uputiti u Osijek gdje u 18 sati počinje humanitarna utakmica. Na stadionu NK Elektre će se odigrati humanitarna utakmica između humanih zvijezda Hrvatske i humanih zvijezda Osijek. Ovom prigodom pozivam sve građane da dođu na tu utakmicu i plate ulaznicu 10 kuna jer sav prihod ide u humanitarne svrhe za djecu koja žive u SOS Dječjem selu Ladimirevci", rekao je Relić i dodao kako u Dječjem selu trenutačno živi 80-ak djece u 17 udomiteljskih obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.