Hrvatski radio

Radio Osijek

200 izlagača na 28. Osječkom proljetnom sajmu

01.03.2022.

15:41

Autor: Vlatko Franjin

Konferencija za novinare na kojoj je najavljen Osječki proljetni sajam

Konferencija za novinare na kojoj je najavljen Osječki proljetni sajam

Foto: Vlatko Franjin / Radio Osijek

200 izlagača dočekat će sve one koji se odluče zaputiti na Pampas gdje u petak, 4. ožujka započinje 28. izdanje Osječkog proljetnog sajma te 22. izdanje Obrtničkog sajma.

Od petka do nedjelje na 2.000 četvornih metara zatvorenog i 5.000 otvorenog izložbenog prostora posjetitelje na Pampasu očekuje bogata ponuda poljoprivredne mehanizacije, sjemenske robe, sadnica, proizvoda za zaštitu bilja, kao i proizvoda iz prehrambene industrije. I ove je godine interes izlagača iznimno velik te su svi kapaciteti već odavno popunjeni, poručio je na najavnoj konferenciji za medije direktor tvrtke Osječki sajam Alen Vukašinović: „To nam pokazuje i dokazuje ono što smo svi mi već znali – koliki je značaj ovog sajma, te općenito sajmovanja u Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, ali i šire. Istovremeno će na prostoru kod Školjke u subotu biti i Sajam antikviteta što znači da će tijekom ovog vikenda, u organizaciji Osječkog sajma, preko 300 izlagača izlagati i prodavati svoje proizvode i usluge u Osijeku.”

Ovakav interes izlagača je samo još jedan dokaz kako ništa ne može zamijeniti direktan kontakt između kupaca i proizvođača, poručila je županijska pročelnica za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović, dodavši kako će se izgradnjom Gospodarskog centra sajmovanje na području županije podignuti i na još jednu višu razinu. „Dovršetak Gospodarskog centra planiran je do kraja ove godine, te već tijekom 2023. planiramo da se tamo održe neke sajamske aktivnosti. Taj novi prostor pokazat će da i Osijek i OBŽ imaju velikih potencijala i da ćemo moći ne samo našim stanovnicima, već i onima iz regije i susjednih država pokazati da je sajmovanje nešto što ima veliki potencijal i za razvoj gospodarstva, ali i poljoprivrede i obrtništva”, rekla je Katavić Milardović.

Tradicionalno, ulaz i parking na sajam su besplatni, međutim za ulaz u zatvoreni dio sajma bit će ipak potrebna covid potvrda. Sajam vrata u petak otvara od 10, a radno vrijeme sva tri dana bit će od 10 do 19 sati.


Osječki proljetni sajam

Osječki proljetni sajam

Foto: Vlatko Franjin / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.