Hrvatski radio

Radio Osijek

21. sjednica Skupštine Osječko-baranjske županije

27.06.2019.

12:43

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Osječko - baranjska županija odgodila je primjenu Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Pričekat će da se stvari u javnom prostoru iskomuniciraju i isprave .

Ovim Zakonom domovi zdravlja neće moći funkcionirati i imat ćemo domove zdravlja koji će generirati ogromne gubitke, rekao je župan Ivan Anušić te je zamolio liječnike za strpljenje. "Nećemo donositi na prečac odluke i zakone koji bi išli na štetu liječnik i svih koji pružaju usluge u zdravstvenoj zaštiti. Nastojat ćemo riješiti problem, na koji način znat ćemo u sljedećih trideset do šezdeset dana kada ćemo donijeti odluku i Zakon ćemo potvrditi na našoj Skupštini", rekao je župan Anušić.
Akcija uništavanja komaraca traje, a osim komaraca ključni problem u Osječko - baranjskoj županiji je ambrozija. Onaj tko se bude ozbiljno uhvatio u koštac rješavanja problema ambrozije i komaraca, najveću će dobrobit donijeti stanovnicima Osječko - baranjske županije. Oni nisu samo zdravstveni nego demografski i gospodarski problem. S komarcima smo započeli priču koja će od iduće godine puno bolje funkcionirati, a komarci i ambrozija briga su lokalne samouprave, naglasio je župan Ivan Anušić.
Pri završetku je projekt za Regionalni distributivni centar za voće i povrće, u rujnu ili listopadu bit će gotova građevinska dozvola a tada će se raspisati natječaj za izvođača i početi gradnja, rekao je župan Anušić.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.