Hrvatski radio

Radio Osijek

22. Smotra Sveučilišta u Osijeku

13.12.2018.

12:50

Autor: Neven Knežević

foto: unios.hr

foto: unios.hr

Foto: - / -

13. i 14. prosinca na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Sveučilšta u Osijeku održava se 22. Smotra Sveučilišta na kojoj budućim studentima i drugim zainteresiranim fakulteti predstavljaju svoje studijske programe

Već 22. godinu Sveučilište u Osijeku učenicima završnih razreda srednjih škola, ali i studentima i drugim zainteresiranim pruža mogućnost pravodobnog obavješćivanja o studijskim programima, dostignućima u pojedinim područjima, opremljenosti studija i fakulteta, mogućnostima zapošljavanja nakon završetka studija, te uvjetima smještaja tijekom studiranja i studentskom životu. U velikoj dvorani Fakulteta agrobiotehničkih znanosti okupljene su uz ostale pozdravili čelnici Grada i Županije, te Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Rektor Vlado Guberac istaknuo je "da je Osijek grad mladih upravo radi 18 tisuća studenata", te rekao da se uskoro otvaraju i novi studiji. U sklopu Agrobitehničkog fakulteta Studij šumarstva i zaštita okoliša, te Studij farmacije koji bi imao dva smjera "Farmaceut" i "Farmaceutsko inženjerstvo", a izvodio bi se na tri fakulteta. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.