Hrvatski radio

Radio Osijek

240 bolničkih kreveta zamjenjuju "oldtimere" stare 30 godina

10.12.2020.

14:46

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: KBC Osijek

Foto: KBC Osijek

Foto: - / -

Tijekom ovoga tjedna u Klinički bolnički centar Osijek stiglo je 240 elektropodesivih standardnih kreveta za bolničku njegu i 2 bolnička kreveta za intenzivnu barijatrijsku njegu za potrebe ustrojstvenih jedinica u kojima su kreveti dotrajali i stari preko 30 godina, izvijestili su iz KBC-a.

"U vrijeme svjetske pandemije koronavirusa, raste broj hospitaliziranih pacijenata te su neophodni specijalizirani kreveti i oprema. Multifunkcionalni i prilagodljivi bolesnički kreveti olakšat će pristup i rad medicinskim djelatnicima te pružiti udobnost i sigurnost bolesnicima. Sredstva za nabavu kreveta i antidekubitalnih madraca u vrijednosti od 3 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo zdravstva RH.
U razdoblju od 2017. do 2020. godine ukupno je nabavljeno 372 elektropodesivih bolničkih kreveta za potrebe Kliničkog bolničkog centra Osijek koji su pridonijeli podizanju kvalitete pružanja zdravstvene zaštite u našoj ustanovi", stoji u objavi na mrežnim stranicama KBC-a.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.