Hrvatski radio

Radio Osijek

25 posto veće europske potpore za Panonsku Hrvatsku

26.11.2021.

17:12

Autor: Neven Knežević

25 posto veće europske potpore za Panonsku Hrvatsku

25 posto veće europske potpore za Panonsku Hrvatsku

Foto: - / -

U Osijeku je održan sastanak Kooridnacijskog vijeća regije Panonska Hrvatska. Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak upoznala je okupljene s novinama oko financiranja europskih projekata

Prvi korak je bio izraditi kartu regionalnih potpora, pojačati potpore za poduzetnike s ovog područja, rekla je ministrica Nataša Tramišak, te podsjetila da regija Panonska Hrvatska obuhvaća pet slavonskih županija, te Karlovačku, Sisačko - moslavačku i Bjelovarko - bilogorsku županiju. Od 1. siječnja sljedeće godine na snagu stupa nova karta gdje će za 25 posto biti veće potpore. Pozvala je da se iskoriste sredstva iz financijskog razdoblja od 2021. do 2027. godine u visini 160 milijuna eura ili 1,2 milijarde kuna. 

Smisao je ulagati u one grane gospodarstva koe imaju najveći potencijal za ekonomski rast i razvoj. U Panonskoj Hrvatskoj imamo poljoprivredu, prehrambenu i prerađivačku industriju, metalsku i drvno prerađivačku industriju i plan razvoja kontinentalnog turizma. Kroz te grane razvijat će se strateški lanci vrijednosti, poticat ćemo partnerstva, te stvarati inovacije i strateško brendiranje i luksuzni brend proizvoda, rekla je ministrica Nataša Tramišak. 

ministrica Nataša Tramišak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.