Hrvatski radio

Radio Osijek

25 tisuća kuna za izradu vizira djelatnicima KBC-a

01.04.2020.

18:38

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: Grad Osijek

Foto: Grad Osijek

Foto: - / -

Iz osječkog gradskog proračuna izdvojeno je 25 tisuća kuna za izradu zaštitnih vizira namijenjenih djelatnicima Kliničkog bolničkog centra Osijek (KBC), a izrađivat će ih članovi Zajednice tehničke kulture uz pomoć 3D pisača, izvijestila je Gradska uprava.

Gradska se uprava time pridružila akciji Zajednice tehničke kulture (ZTK) čiji članovi uz pomoć 3D pisača izrađuju vizire jer je utvrđeno kako je to dio zaštitne opreme koji nedostaje zdravstvenim djelatnicima KBC-a.
"Grad Osijek uključio se u ovu hvale vrijednu inicijativu i entuzijazam Osječanki i Osječana u izradi prijeko potrebnih vizira i opreme za sve zdravstvene djelatnike osječkog KBC-a. Tu smo ostvarili suradnju sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka te iz našeg Upravnog odjela za društvene djelatnosti izdvojili 25 tisuća kuna. Taj iznos Zajednica će, u suradnji sa svima onima koji rade na izradi vizira, iskoristiti za izradu oko tisuću vizira te ih dodijeliti KBC-u", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.
Tajnik ZTK-a Danijel Rakić pojasnio je kako je Zajednica zbog pojave koronavirusa morala smanjiti aktivnosti, ali njihovi članovi kod kuće izrađuju dijelove za vizire koje ZTK preuzima i u svojim prostorijama u kontroliranim uvjetima ih sastavlja, te prosljeđuje u KBC.
"Pozivam sve zainteresirane volontere s područja Osijeka koji imaju 3D pisač, da nam se obrate, da im možemo na revers izdati potrebni materijal za izradu", dodao je Rakić naglasivši kako će svaka osoba koja se uključi u projekt dobiti i volonterski ugovor.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.