Hrvatski radio

Radio Osijek

25 ugovora za poslove u javnim radovima

20.12.2017.

15:08

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U vukovarskoj gradskoj upravi danas su uručeni ugovori za 25 osoba koje su posao dobile u okviru javnih radova kroz program "Aktivacija nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i bujičnih poplava".

Posao su do 19. lipnja sljedeće godine dobila 23 muškarca i dvije žene, a Hrvatski zavod za zapošljavanje za tu je svrhu osigurao 630 tisuća kuna.
"Naš je cilj smanjenje nezaposlenosti kroz poticanje razvitka vukovarskog gospodarstva, no ovom mjerom ćemo u suradnji s HZZ-om financijski olakšati život 25 vukovarskih obitelji, a ujedno ćemo doprinijeti ljepšem izgledu grada te dobrobiti cjelokupne zajednice", istaknuo je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Najavio je kako će uskoro u sklopu projekta "Zaželi" u Vukovaru posao dobiti i 50 teže zapošljivih žena. Uposleni će, rekao je, raditi na radovima krčenja i revitalizacije, uklanjanja drveća i niskog raslinja, sanaciji poljskih putova.
U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta poput snijega, osobe zaposlene u programu javnih radova bit će angažirani za čišćenje snijega na nogostupima koji nisu obuhvaćeni planom Zimske službe, kao i nogostupa ispred kuća starijih i nemoćnih osoba, te dostavu namirnica starijim i nemoćnima.
"Nadam se da će u budućnosti biti manje potrebe za ovakvim mjerama i da će ovi ljudi pronaći stalni posao", poručuje zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, kojega raduje da su ih za poslove u javnim radovima prvi puta angažirali tijekom zimskih mjeseci, kada su i režijski troškovi nešto veći, no nada se da će u budućnosti biti manje potrebe za ovim "vatrogasnim mjerama".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.