Hrvatski radio

Radio Osijek

26. smotra osječkog Sveučilišta

09.12.2022.

13:15

Autor: HRT / Radio Osijek

Smotra

Smotra

Foto: -/- / -/-

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti održana je 26. Sveučilišna smotra s ciljem promoviranja sveučilišnih i stručnih prijediplomskih i integriranih studijskih programa budućim studentima. 

Danas na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku djeluje 14 fakulteta, jedna akademija i tri sveučilišna odjela što čini ukupno 18 znanstveno/umjetničko-nastavnih sastavnica na kojima rade međunarodno priznati nastavnici, znanstvenici, istraživači, inovatori, umjetnici, vodeći poslovni stručnjaci, prevoditelji i pisci. O kvaliteti nastave koju izvode nastavnici svjedoče i vrlo visoke ocjene studentske ankete o kvaliteti nastavnog rada.

Na osječkom Sveučilištu mogu se odabrati različita znanstvena područja: tehničko, biotehničko, prirodno, biomedicinu i zdravstvo, društveno, humanističko, umjetničko i interdisciplinarno područje. Nastava se izvodi na 80 prijediplomskih studijskih programa, odnosno 76 Sveučilišnih prijediplomskih i integriranih studijskih programa (70 sveučilišnih prijediplomskih studija i 6 sveučilišnih integriranih studija) te 4 prijediplomska stručna studijska programa. Završetkom prijediplomskih studija na Sveučilištu u Osijeku svoje obrazovanje studenti mogu nastaviti na diplomskim i poslijediplomskim studijima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

"Završili smo izgradnju velikog studentskog paviljona s 800 kreveta. To je treći u nizu studentskih domova koji vam stoji na raspolaganju što ukupno čini oko 1500 mjesta, tako da ne morate razmišljati o smještaju u skupim podstanarskim privatnim stanovima.

Poznato je da se na našem Sveučilištu brinemo o svojim studentima i uvažavamo njihove prijedloge te studente doživljavamo kao svoje partnere. Studenti su aktivno uključeni u sva predstavnička tijela koja upravljaju sveučilišnim sastavnicama i Sveučilištem te tako kao naši partneri kreiraju sve važne odluke vezane uz studentski život i ostvarivanje studentskih prava.

Naša je namjera da svojim studentima tijekom studija otvorimo znanstvene, istraživačke, nastavne, ali i ljudske vidike koje će s našeg Sveučilišta trajno ponijeti u svoj daljnji život i rad. Studirajući na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, mladi postaju dio brojne i prepoznatljive osječke akademske zajednice. Odluka o tome koji će od naših studija upisati odredit će njihov životni put i budući profesionalni razvoj. Birajte mudro, imajući na umu svoju budućnost i kvalitete kojima možete unaprijediti životni poziv koji odaberete", rekao je rektor Vlado Guberac.


rektor Vlado Guberac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.