Hrvatski radio

Radio Osijek

27. đakovački bušari dijelom uživo, dijelom virtualno

01.02.2021.

16:18

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Grad Đakovo

Foto: Grad Đakovo

Foto: - / -

Najveća pokladna manifestacija u istočnoj Hrvatskoj, Đakovački bušari održat će se ove godine 27. put tako što će 13. veljače manji dio programa biti uživo, a većina virtualno, rečeno je na konferenciji za novinare organizatora - Grada Đakova i Turističke zajednice toga grada .

Gradonačelnik Marin Mandarić rekao je kako, zbog epidemiološke situacije i strogog pridržavanja epidemioloških mjera, ove godine gradskim središtem neće proći velika pokladna povorka u kojoj je prošle godine bilo oko 3000 sudionika, dok je njegov zamjenik Robert Francem dodao kako je program ovogodišnjih Đakovačkih bušara kratak ali sadržajan, s pogledom u prošlost te manifestacije. "Iskoristit ćemo multimedijsku platformu kako bismo Đakovačke bušare donijeli u domove naših sugrađana i svih onih koji su godinama prisutni u ovoj manifestaciji", kazao je Francem.
Program 13. veljače obuhvaća online emisiju o povijesti Đakovačkih bušara i njihovim suradnicima, a emitirat će se na društvenim mrežama Turističke zajednice grada Đakova, Đakovačkih bušara i Grada, zatim izložbu fotografija Đakovački bušari na korzu, te uređenje izloga i izbor za najbolju masku koji će Turistička zajednica grada Đakova provesti online preko svoje Facebook stranice.  
"I drugi karnevali u zemlji, pa tako i onaj najpoznatiji - riječki, bit će održani većinom online. Đakovački se bušari pridružuju aktualnom trenutku i izvedbi koju aktualna epidemiološka situacija omogućuje", dodala je direktorica Turističke zajednice grada Đakova Marija Burek.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.