Hrvatski radio

Radio Osijek

27 novozaraženih koronavirusom u Slavoniji

15.08.2020.

09:22

Autor: Radio Osijek/TM

27 novozaraženih koronavirusom u Slavoniji

27 novozaraženih koronavirusom u Slavoniji

Foto: - / -

Prema informacijama stožera civilne zaštite u slavonskim županijama je 27 novooboljelih - u Osječko-baranjskoj i Brodsko-posavskoj po deset, Vukovarsko-srijemskoj pet, Požeško-slavonskoj dvoje. U Virovitičko-podravskoj županiji nema novih slučajeva zaraze.

Analiza 197 uzoraka otkrila je 10 novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Osječko-baranjske županije. Šest novooboljelih osoba je s područja Osijeka, a po dvije osobe su iz Našica i Đakova. Kako se ističe u priopćenju Stožera civilne zaštite, opet je riječ o osobama mlađe dobne skupine - najmlađa osoba ima 14 godina, najviše je oboljelih u dobi od 20 do 28 godina, jedna oboljela osoba iz Našica ima 42 godine, a jedna iz Đakova 83 godine. U Kliničkom bolničkom centru Osijek trenutno je hospitalizirano 25 pacijenta oboljelih od koronavirusa, od kojih su četiri na respiratoru. Mjera samoizolacije jučer je određena za 70 novih kontakata oboljelih, pa su trenutno u samoizolaciji ukupno 242 osobe.

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentirano je deset novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2. "Riječ je uglavnom o mladim ljudima od 20 do 25 godina koji su boravili u klubovima i kući su se vratili iz drugih dijelova Hrvatske. Slučajevi se brzo detektiraju, tako da nema prijenosa virusa na širi krug ljudi izvan obitelji. Većina oboljelih liječniku se javi zbog povišene temperature ili gubitka osjeta mirisa i okusa", rekao je zamjenik načelnika županijskog Stožera Damir Mirković. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom tako iznosi 210, dok je broj aktivnih slučajeva 35. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 120.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, nakon analize 110 uzoraka, u posljednja 24 sata pet je novih osoba pozitivnih na koronavirus - četiri su osobe iz Vinkovaca, a jedna iz Novih Jankovaca. 26 osoba je hospitalizirano, dok se 128 nalazi na kućnom liječenju. Od ukupnog broja aktivnih slučajeva, 13 je iz sustava zdravstva - jedan liječnik, 5 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 2 nezdravstvena radnika. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 545, od kojih su 384 osobe izliječene, a ukupno je 7 preminulih osoba. Do sada su na području županije testirane 6753 osobe. U samoizolaciji na području županije je 231 osoba, među njima je iz sustava zdravstva njih 14 (1 liječnik, 10 medicinskih sestara/tehničara i 3 druga zdravstvena radnika).

U Požeško-slavonskoj županiji dva su nova slučaja zaraze, a otkrivena su analizom 51 uzorka. Trenutno je aktivno 7 slučajeva zaraze korona virusom, sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalaze 52 osobe, a ukupno je testirano 4186 osoba.

Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 18 testiranih osoba u posljednja 24 sata, svi brisevi bili su negativni, naglasili su iz Stožera civilne zaštite. Broj testiranih do sada je 2.529. Od početka epidemije na području te županije 33 osobe su zaražena korona virusom. Jedna slučaj trenutno je aktivan, trideset i jedna osoba se oporavila, dok je jedan muškarac preminuo.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.