Hrvatski radio

Radio Osijek

272 nova slučaja u slavonskim županijama govori da je epidemija još uvijek prisutna

09.03.2022.

13:46

Autor: Radio Osijek/TM

Osječka promenada

Osječka promenada

Foto: Davor Brmež / Radio Osijek

U slavonskim su županijama zabilježena 272 nova slučaja zaraze koronavirusom. U Osječko-baranjskoj su 134 novooboljele osobe, Brodsko-posavskoj 72, Vukovarsko-srijemskoj 32, Požeško-slavonskoj 20, Virovitičko-podravskoj 14. Jedna je osoba umrla.

Jedna osoba iz Valpova, u dobi od 87 godina preminula je, u posljednja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno je 305 uzoraka, od kojih su 134 bila pozitivna na koronavirus, izvijestio je Županijski stožer civilne zaštite. Najviše novooboljelih je iz Osijeka, njih 84, slijede Našice 13, Beli Manastir, Belišće i Donji Miholjac po 6, Valpovo 5, Čepin 4, Marijanci 2, Bilje, Darda, Đakovo, Đurđenovac, Jagodnjak, Magadenovac, Podgorač i Satnica Đakovačka po 1. Na bolničkom je liječenju 41 covid pacijent (28 u KBC Osijek, 13 u OŽB Našice) od kojih je 1 u Respiracijskom centru. Pod mjerom samoizolacije je 271 osoba.

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sata zabilježena su 72 nova slučaja zaraze od COVID-19. U slavonskobrodskoj Općoj bolnici Dr. Josip Benčević i novogradiškoj bolnici liječi se 20 covid pacijenata, jedna osoba je na respiratoru. Trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 245 osoba.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testirano je 178 osoba, 32 su bile pozitivne na SARS-CoV-2. Osmero novozaraženih je iz Vinkovaca, 6 iz Vinkovačkih Banovaca, 3 iz Županje, 2 iz Vukovara, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Đeletovaca, Ilače, Iloka, Ivankova, Korođa, Nijemaca, Orolika, Podrinja, Rokovaca, Starih Mikanovaca, Tordinaca i Trpinje. Na području županije trenutno su aktivna 124 slučaja zaraze. Zbog COVID-19 bolesti na bolničkom je liječenju 25 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na koronavirus, četvero je iz sustava zdravstva. Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 17 nastavnika i 101 učenik. U samoizolaciji se na području županije nalazi 259 osoba.

Na posljednjem testiranju u Požeško-slavonskoj županiji obrađena su 94 uzorka, od kojih je 20 bilo pozitivno na SARS-CoV-2. Na tom su području trenutno aktivna 74 slučaja zaraze – 11 osoba je hospitalizirano, 63 osobe su u kućnoj izolaciji i na kućnom liječenju. U samoizolaciji se nalazi 56 kontakata osoba pozitivnih na koronavirus.

U posljednjem 24-satnom razdoblju, područje Virovitičko-podravske županije bilježi četrnaest novih slučajeva zaraze koronavirusom. Sedmero novooboljelih dolazi s područja Virovitice, po dvoje iz Gradine i Suhopolja, te po jedna osoba iz Lukača, Slatine i Nove Bukovice. Testiranih je bilo 69. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Virovitica nalazi se 18 COVID-19 pacijenata.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.