Hrvatski radio

Radio Osijek

28. lipnja - Dan osječkih branitelja

26.06.2017.

12:59

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Osijek je grad pobjednika" – moto je ovogodišnjeg obilježavanja Dana Dana osječkih branitelja, rekao je na konferenciji za novinstvo predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darko Nađ.

Mi smo u ratu bili pobjednici i sada želimo promovirati ideju da bi i u miru postali pobjednici da svatko od nas učini sve što je u njegovoj mogućnosti da bi grad Osijek ponovno dobio onaj sjaj koji mu pripada, rekao je predsjednik Odbora za branitelje Domovinskog rata i braniteljske udruge Darko Nađ. Obilježavanja počinje 27. lipnja memorijalnim trčanjem od Sarvaša do crvenog fiće. Na Poljoprivrednom fakultetu bit će projekcija filma Osijek u kojemu govore ljudi koji su pridonijeli obrani Osijeka i okolice. Drugog dana okupljaju se kod kapelice Kraljice mira gdje će biti otkrivena spomen ploča 106.-oj brigadi Hrvatske vojske. Potom kolona kreće do Trga slobode na kojem će se paljenjem svijeća i cvijećem odati počast poginulim braniteljima. Na spomenutome trgu bit će postavljen sajam braniteljskih zadruga, taktičko-tehnički zbor te kulturno-umjetnički program. U 19 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu premijerno će biti prikazan film "Bijeli put".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.