Hrvatski radio

Radio Osijek

28. obljetnica ustrojavanja Oružanih snaga i Dan Hrvatske vojske

24.05.2019.

13:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Dvadeset osma obljetnica ustrojavanja Oružanih snaga i Dan Hrvatske vojske idućih tjedan dana obilježavat će se diljem zemlje. Počelo je jutros Danom otvorenih vrata u vojarnama gardijskih brigada u Vinkovcima, Đakovu, Kninu, Varaždinu i Sinju.

Dan otvorenih vrata organiziran je u 5 vojarni. Uz Knin, Sinj i Varaždin, za posjetitelje su bile otvorene vojarne 5. gardijske brigade "Slavonski sokolovi" u Vinkovcima i 3. gardijske brigade "Kune" u Đakovu.
Na Danima otvorenih vrata u vojarni 3. gardijske brigade "Kune" u Đakovu izloženo je naoružanje s kojima rade i uvježbavaju se. "Izložena su dva tenka M 84, borbeno vozilo pješaštva, vojna policija izložila je svoje patrolno vozilo i svoju specijalnu opremu, te osobno naoružanje i opremu," rekao je natporučnik Tomica Sudić. Izložbu su prvi razgledali učenici četvrtog razreda Područne škole u Kuševcu.
U Splitu, Puli i Pločama građani će sutra od 9 do 20 sati moći obići brodove ratne mornarice, a tijekom vikenda na zagrebačkom Jarunu moći će se pogledati izložba oružja i vojne opreme, padobranski skokovi te letački program ratnog zrakoplovstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.