Hrvatski radio

Radio Osijek

3. Forum stranih investitora

08.12.2016.

12:59

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kopačevu se održava dvodnevna konferencija namijenjena poduzetnicima iz Mađarske, kojima se predstavlja Općina Bilje sa svim svojim potencijalima, od poljoprivrednih do turističkih, ali i zakonima.

Prvi dio Foruma posvećen je gospodarstvu, planovima, mogućnostima i poslovnoj zoni u Bilju, a sutra je na programu razgovor o razvoju i mogućnostima ulaganja u kontinentalni turizam, gdje biljsko područje ima neiscrpne potencijale. Prema riječima direktorice tvrtke Privilegium d.o.o. Marije Gunzinan, okupilo se 30-ak mađarskih gospodarstvenika koji su došli čuti sve informacije o mogućnostima ulaganja u Hrvatskoj. Ona dovodi strane investitore , pomaže im da osnuju tvrtku, da se upoznaju sa hrvatskim gospodarstvenicima i vodećim ljudima u lokalnim sredinama, a sve to im treba kako bi donijeli odluku o ulaganju. Na skupu su cjelovito informirani o pravnim okvirima, kreditima, EU fondovima i knjigovodstvu u Hrvatskoj. Načelnik Oćine Bilje Željko Cickai ističe koliko su važni ovakvi susreti za pokretanje poduzetničke inicijative. Ulaganja u poduzetničku zonu su krenula, rekao je, ali to nije dovoljno, jer treba puno više kako mladi ne bi odlazili. "Nemamo pravo stati i ako jednom nismo uspjeli ne smijemo reći da smo sve napravili, uvijek se može i mora više. Svaki dan se treba iznova truditi"- zaključio je Cickai. U petak će biti izlaganja o turističkom potencijalu Baranje, o Bilju kao sigurnoj, mirnoj i atraktivnoj destinaciji ruralnoga turizma,  o "Travel to Baranya- Pregograničnom turističkom umrežavanju te, dakako, o Parku prirode Kopački rit.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.