Hrvatski radio

Radio Osijek

3. prosinca - Međunarodni dan invalida

03.12.2016.

00:07

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan je invalida kada se podsjetimo da u našem susjedstvu i zajednici žive osobe s invaliditetom te na taj način želimo dodatno biti vidljivi i pokazati što nam treba i reći što znamo i možemo, kaže voditeljica Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Svetlana Marinković.

Za taj dan se ranije počinju pripremati  jer su jedna skupina koja malo više treba da bi to bilo što ljepše i ugodnije za one koji bi nas došli posjetiti te da bi prikazali aktivnosti i sve radnje koje obavljamo cijele godine. U Udruzi će se predstaviti odrasle OIT koje, po završetku sustava odgoja i obrazovanja te radnog osposobljavanja teško pronalaze posao na tržištu rada. Zato imaju ovu, roditeljsku, Udrugu koja postoji 57 godina. Svetlana Marinković naglašava da je prostor Udruge ugodan, aktivnosti su osmišljene, a korisnici sretni i zadovoljni. Priredba će se održati 10. prosinca u prostorijama Udruge.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.