Hrvatski radio

Radio Osijek

32 novozaražene osobe u slavonskim županijama

15.07.2020.

10:12

Autor: Radio Osijek/TM

32 novozaražene osobe u slavonskim županijama

32 novozaražene osobe u slavonskim županijama

Foto: - / -

Na području pet slavonskih županija u protekla 24 sata 32 su nova slučaja zaraze koronavirusom. Najviše ih je u Vukovarsko srijemskoj županiji .

Deset je novozaraženih na području Vukovarsko srijemske županije, dok je analizom 228 uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji od jučer evidentirano šest novooboljelih od COVID-a19.

Stožer civilne zaštite Požeško-slavonske županije danas je potvrdio osam novih slučajeva zaraze koronavirusom. Otkriveni su nakon analize 90 uzoraka.
Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Vedran Neferović izvijestio je da su novozaraženi  vezani uz već od ranije poznate slučajeve pozitivne na koronavirus. U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su 83 aktivna slučaja zaraze, pet osoba je na liječenju u bolnici, a 78 je u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 294 osobe. 
Od početka pandemije na području Požeško-slavonske županije napravljeno je 2.817 testova na koronavirus. 

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2.
Kod tri osobe se radi o kontaktima već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada odnosno utvrđivanje njezinih kontakata. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 130, dok je broj aktivnih slučajeva 80. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 463 osobe (34 manje u odnosu na prethodni dan).

Na području Virovitičko-podravske županije četiri su novozaražene osobe koronavirusom, a jedna osoba je ozdravila, izvijestio je danas na konferenciji za medije Marijo Klement, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite. Epidemiolog Miroslav Venus rekao je kako je jedna osoba ozdravila. Govoreći o novozaraženima, dr. Venus rekao je kako su poslali ukupno 55 uzoraka na analizu, no da se za 15 još uvijek čekaju rezultati. Među onima koji su gotovi, četiri su nove pozitivne osobe, sve četiri žene. Svi slučajevi vezani su za ranije oboljele osobe, odnosno, da je riječ o kontaktima prethodno zaraženih osoba koje su bile na maturalnoj zabavi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.