Hrvatski radio

Radio Osijek

36 prijavljenih zbog zlouporabe droga

06.05.2016.

13:57

Autor: Samir Klasiček

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku kazneno prijavila čak 36 osoba, a privedeno ih je 15-ero. Oduzeto je četiri i pol kilograma marihuane u najvećoj zapljeni droge ove godine na području Policijske uprave osječko-baranjske.

Višemjesečno kriminalističko istraživanje svoju je završnicu imalo od 3. do 5. svibnja. Njime je bilo obuhvaćeno 90 osoba u Zagrebu, Splitu i Osijeku, a pretraženo je na desetke vozila i automobila.  Pronađen je laboratorij za proizvodnju droge, a postoji sumnja da su počinitelji u 260 navrata drogu nabavljali radi prodaje, posredovali u prodaji i prodavali.
Voditelj Odjela kriminaliteta u policijskoj upravi Ivan Canecki na izvanrednoj konferenciji za novinstvo rekao je kako je oduzeto četiri i pol kilograma marihuane, 17 grama kokaina, 70 grama amfetamina, 130 tableta ecstasyja, 9 tableta LSD-a.
Vrijednost oduzete droge procjenjuje se na pola milijuna kuna.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.