Hrvatski radio

Radio Osijek

38. sjednica Skupštine Osječko - baranjske županije

25.03.2021.

12:39

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Danas je održana 38. posljednja sjednica Skupštine Osječko - baranjske županije u ovom sazivu. Župan Ivan Anušić naglasio je da su prosječno svaki mjesec imali zasjedanje na kojem su se donosile bitne i ključne odluke za funkcioniranje i rad Županije.

"U tom vremenu ima započetih, a i nekih završenih projekata vrijednih više milijarda kuna, od sustava za navodnjavanje Regionalnog distribucijskog centra koji je započeo, revitalizacije starog OLT-a, novog Gospodarskog centra, obnove svih zgrada i institucija kojima je Osječko - baranjska županija osnivač. To su Domovi za stare i nemoćne, Domovi zdravlja, osnovne i srednje škole, besplatna prehrana za sve osnovnoškolce na području županije, nova srednja škola u Donjem Miholjcu. Projekti koji su konkretni, opipljivi i vidljivi, dostupnija primarna zdravstvena zaštita, s 25 milijuna kuna opremili smo naše domove zdravlja, primarnu zdravstvenu zaštitu, obiteljske medicine, otvorili nove specijalističke ambulante u Belom Manastiru, Đakovu, Našicama, Donjem Miholjcu i Osijeku i drago mi je da je većina projekata napravljena sredstvima europskih fondova.
Projekt koji je u potpunosti gotov i koji će početi pred kraj ove godine jest izgradnja I. Gimnazije u Osijeku. Sredstva će se osigurati kreditnim zaduženjem Osječko - baranjske županije. Projektna i građevinska dokumentacija su spremne i kada se steknu preduvjeti, počet ćemo s izgradnjom zgrade I. Gimnazije u Osijeku," rekao je župan Ivan Anušić.
Donesene su prve izmjene i dopune Proračuna Županije za 2021. godinu. "Povećanje Proračuna iznosi 56,8 milijuna kuna. Od toga se 26,4 milijuna odnosi na povećanje Županijskog Proračuna, a 30,4 milijuna se odnosi na povećanje Proračuna proračunskih korisnika koji su samo evidencijski prikazani u našem Proračunu.Proračun je iznosio milijardu 543 milijuna 540 tisuća kuna, a sada iznosi1.600.318.000 kuna," pojasnila je pročelnica Upravnog odjela za javne financije Snježana Raguž.

Ivan Anušić

Snježana Raguž

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.