Hrvatski radio

Radio Osijek

39. Novogodišnja utrka

01.01.2022.

15:40

Autor: Radio Osijek

Novogodišnja utrka

Novogodišnja utrka

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Tradicionalno na prvi dan godine u podne u Osijeku starta Novogodišnja utrka. Tako je bilo i danas po 39. put u utrci koju je organizirao Gradski savez za sportsku rekreaciju "Sport za sve". Nastavak je to tradicije okupljanja građana, rekreativaca, sportaša i sportskih djelatnika na prvoj sportskoj priredbi u novoj godini radi razmjene čestitki i sportskog pozdrava gradu Osijeku.


Novogodišnja utrka

Novogodišnja utrka

Foto: Davor Lončarić / Radio Osijek

Osječani i brojni građani iz susjednih županija svake se godine okupljaju na osječkoj Novogodišnjoj utrci i sa "zdravim duhom" uđu u novu godinu, istaknuo je organizator i voditelj sportske rekreacije Zoran Pupovac. Točno u podne ispred Iktusa označen je start Novogodišnje utrke koja je ove godine imala nešto izmijenjenu rutu zbog radova na pješačkom mostu. Trčale su se tri dužine staze - 400 m, 1.600 m i 3.300 metara, a pobjednika je bilo koliko i kategorija - ukupno osamnaest. Iako je najvažnije bilo sudjelovati i razmijeniti dobre želje i čestitke.

Ujedno je to i prva godišnja aktivnost akcije "Zdravko je krenuo", a namijenjena je onima koji nisu u mogućnosti istrčati cijelu utrku pa su do cilja mogli i dohodati.Galerija
Novogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek
Novogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek

U Novogodišnjoj utrci redovito sudjeluje i Slavko Vojvodić Žućo koji je sa svojih 78. godina najstariji trkač utrke. Redovito trči, svakodnevno po nekoliko kilometara, a svim je osječkim sportašima kao i građanima poželio je puno zdravlja i sreće te svim trkačima poručio da ga slobodno pitaju za savjete.

Redovito trči i osječki gradonačelnik Ivan Radić koji je sudjelovao u utrci, uputio dobre želje i čestitke te obećao da će Grad Osijek povećati ulaganja u sport.

Zoran Pupovac, Slavko Vojvodić, Ivan Radić

Galerija
Novogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek
Novogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio OsijekNovogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio OsijekNovogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio OsijekNovogodišnja utrka, Foto: Radio Osijek/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.