Hrvatski radio

Radio Osijek

4. međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku

26.04.2023.

13:00

Autor: Radio Osijek

Festival komorne glazbe

Festival komorne glazbe

Foto: - / -

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizira 4. Međunarodni festival komorne glazbe. Od danas do petka, 28. travnja u Osijeku će se okupiti komorni sastavi s različitih akademija iz Europe te predstaviti svoje programe. 

Međunarodni festival komorne glazbe je projekt koji uključuje studente Akademija za umjetnost i kulturu kao i studente s Muzičke akademije u Zagrebu. U fokusu festivala je komorna glazba i izvođenje skladbi pisanih za komorne sastave. U sklopu Festivala održava se i majstorski tečaj iz Komorne glazbe kojeg vode gostujući profesori. Osim Akademije, kao nositelja ovog projekta, suradnja je ostvarena i s Glazbenom mladeži Osijek. Voditeljica projekta je doc. art. Mia Elezović, koja ističe kako je posebnost ovogodišnjeg festivala izvođenje skladbi 21. stoljeća te neuobičajeni spojebi (tambura, glasovir, pjevački glas).

Svečano otvorenje je u srijedu, 26. travnja u Salonu Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (Rektorat), s početkom u 18 sati.

Ulaz je slobodan.


Više doznajte u razgovoru koji je s Mijom Elezović snimila Marina Ban.

Mia Elezović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.