Hrvatski radio

Radio Osijek

40 godina Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije

02.07.2018.

14:46

Autor: Neven Knežević

40 godina Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije

40 godina Hitne medicinske pomoći Osječko-baranjske županije

Foto: - / -

Hitna medicinska pomoć Osječko baranjske županija proslavlja 40-tu godišnjicu djelovanja. Nakon svečanosti održane u rektoratu Sveučilišta u Osijeku izvedena je i pokazna vježba u kojoj su osim djelatnika Hitne pomoći sudjelovale i druge javne službe

Prije nekoliko mjeseci obnovljen je vozni park Hitne medicinske pomoći sa suvremno opreljenim vozilima, tako da prema riječima ravnateljice Silvane Sabo "imamo 45 timova hitne medicinske pomoći s liječnikom, vozačem i medicinskim tehničarom. Imamo i pet timova koje čine po dva tehničara, te pet timova prijavno-dojavne jedinice koje čine liječnik i dva tehničara", dodala je. Zavod za hitnu medicinu zapošljava upošljava 50 liječnika, 84 medicinska tehničara i 83 vozača. Svečanost obilježavanja 40-e godišnjice djelovanje održana je u dvorištu rektorata Sveučilišta u Osijeku, a nakon toga ispred Druge gimnazije odnosno na Trgu Svetog Trojstva održana je pokazna vježba za građane na kojoj je predstavljen nova oprema i vozila, a održan je i simulirani prikaz pljačke banke i prometne nesreće s ozlijeđenim, te intervencija predstavnika hitne pomoći, Crvenog križa i Državne službe za zaštitu i spašavanje. Na svečanosti je nazočila i ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Maja Grba - Bujević iskazavši zadovoljstvo što će hitna u Osijeku promijeniti adresu i dobiti novi suvremeni prostor na južnoj strani Gacke ulice što je potvrdio i župan Ivan Anušić.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.