Hrvatski radio

Radio Osijek

42-godišnje prijateljstvo okrunjeno novim sporazumom o suradnji

23.10.2021.

11:45

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Ekonomski fakultet Osijek

Foto: Ekonomski fakultet Osijek

Foto: - / -

U njemačkom Pforzheimu danas je završen 42. znanstveno-stručni simpozij „Osijek – Pforzheim“. Uz nastavak suradnje, Ekonomski fakultet u Osijeku i Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu definirana je strategije o zajedničkim nastupima na znanstveno-istraživačkim projektima.

Koliko je ova suradnja važna za Ekonomski fakultet u Osijeku govori i činjenica da studenti u sklopu Simpozija „Osijek – Pforzheim“ imaju priliku sudjelovati na projektima za tvrtke, kao što su Bosch, Porsche, Daimler-Mercedes, EY i ostale subjekte s kojima Visoka škola Sveučilišta u Pforzheimu surađuje.
Ključan naglasak ovogodišnjeg Simpozija stavljen je upravo na projektnu suradnju i međunarodnu prepoznatljivost. Ovakav oblik prikupljanja praktičnog iskustva izuzetno je važan za profesionalni razvoj studenata, kao i za samo podizanje standarda Ekonomskog fakulteta u Osijeku. To su potvrdili i brojni zanimljivi projekti koje su predstavile obje institucije te utvrdile gdje postoji prostor za suradnju, poput projekta eksperimentalnog učenja, istraživanja ponašanja potrošača i zajedničkog razvoja novih nastavnih programa. „Počašćeni smo što imamo priliku nastaviti ovo preko 40 godina dugo prijateljstvo i važnu suradnju dviju obrazovnih ustanova, koje imaju vrlo značajnu ulogu u svojim lokalnim sredinama. Grad Pforzheim je već dugi niz veliki prijatelj i cijenjen partner Osijeka, koji na nas zaboravio ni za vrijeme rata. U tim vremenima, Pforzheim nam je pružio veliku pomoć na razne načine, a danas nam pruža priliku za znanstveno-stručni rast i razvoj, zbog čega nas iznimno veseli kada svojim znanjima možemo doprinijeti na projektima naših partnera u Pforzheimu. Ipak, kao Dekana Ekonomskog fakulteta u Osijeku, najviše me vesele prilike koje ova suradnja pruža našim studentima za osobni i profesionalni razvoj“, rekao je dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr. sc. Boris Crnković.
Ekonomski fakultet u Osijeku na ovogodišnjem je Simpoziju „Osijek-Pforzheim“ imao priliku usvojiti znanja kako osigurati međunarodnu prepoznatljivost kroz ishođenje renomiranih međunarodnih akreditacija. Suradnja dvaju učilišta pritom uključuje mentorstvo profesora EFOS-a u postupku ishođenja akreditacije za poslovne škole AACSB.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.