Hrvatski radio

Radio Osijek

48. manifestacija "Zmajevi nad gradom"

09.06.2019.

11:05

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Na prostoru Sportskog aerodroma Osijek Čepin održana je 48. manifestacija "Zmajevi nad gradom". Manifestacija je okupila učenike svih osnovnih škola Grada Osijeka, te učenike škole iz Tavankuta i SOS Dječjeg sela Ladimirevci.

Školarcima je podijeljeno 2000 zmajeva Osim u natjecanju u visini leta zmaja, ocjenjivana je i kreativnosti izrađenih zmajeva, a natjecali su se i aviomodelari s klizačima.

Popratni program Aerokluba "Osijek" i ove je godine bio bogat, a održana je izložba jedrilica, zrakoplova, motornih i bezmotornih zmajeva, zrakoplovni i raketni modelari, paraglajderi, skokovi padobranaca.

Na zmajadi su svoje aktivnosti predstavili Crveni križ, Društvo za podvodne aktivnosti "Mursa", Centar tehničke kulture Osijek, Radiokluba Osijek, Oldtimer kluba Osijek i Policijska uprava Osječko-baranjska. Moto klub Osijek organizirao je izložbu motocikala i moto opreme, te vožnju motorima.

Manifestaciju su i ove godine organizirali Aeroklub Osijek i Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka koji su najboljima osigurali i lijepe nagrade.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.