Hrvatski radio

Radio Osijek

50. obljetnica Veslačkog kluba Iktus - Miholjska regata i Iktus Challenge

06.10.2022.

13:11

Autor: Radio Osijek

Veslanje

Veslanje

Foto: M.Milas / Radio Osijek

130 godina veslanja u Osijeku te 50 godina imena Iktus bit će obilježeno u subotu dvjema sportskim manifestacijama - Miholjskom regatom i Iktus Challengeom, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Predsjednik kluba Boris Popadić istaknuo je kako će Miholjska regata okupiti mlade veslače na Dravi, a Iktus Challenge najbolje svjetske veslače.

"Veslački je klub „Iktus“ Osijek osnovan 1972. godine i u svojoj  dugoj tradiciji postao je brend grada Osijeka, a slika veslača na Dravi simbol je sportskog i akademskog Osijeka. Rezultati naših veslača pronosili su ime Osijeka i Osječko-baranjske županije u čitavoj Hrvatskoj, a sportska dostignuća osječkih veslačkih reprezentativaca ostala su zapisana na europskoj, svjetskoj i olimpijskoj sceni", istaknuo je predsjednik kluba Boris Popadić. 

U priopćenju Iktusovci navode kako danas s ponosom govore o Iktusovim osvajačima olimpijskih medalja, svjetskim prvacima, osvajačima medalja na europskim prvenstvima i Mediteranskim igrama, kao i brojnim nagradama koje su obilježile klub i njegove veslače. U ovoj godini VK „Iktus“ Osijek obilježava 130 godina veslanja u Osijeku, kao i 50 godina imena IKTUS. U toj će se prigodi u subotu održati Miholjska regata i Iktus Challenge, manifestacije na kojima će se promovirati veslanje kao jedan od sportova prirode i života s prirodom, ali i kao vrhunski sport sa svjetski poznatim i priznatim veslačima.
"Na Miholjskoj regati, naši najmlađi članovi, imat će priliku prikazati svoja znanja i veslačke vještine svojim sugrađanima, roditeljima, rodbini, kao i svojim prijateljima i vršnjacima. Također, Miholjska će regata biti prigoda prilika za promociju Fair-playa, projekta Veslaonica i zdravog načina života. Iktus Challenge revijalna je utrka najboljih svjetskih veslača i sportaša, a subota će biti prilika za odmjeravanje snaga između Valenta Sinkovića, Damira Martina, Davida Šaina, Patrika Lončarića, Ivana Pitona i Ivana Ante Grgića", naveo je predsjednik Boris Popadić. 

Dodajmo kako utrke Miholjske regate počinju u 12,30 sati, a program završava u 16,00 sati. Ždrijeb izvlačenja za Iktus Challenge počinje u 16,45 sati, a same utrke trajat će do 18,00 sati (finalne se utrke očekuju oko 17,45 sati).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.