Hrvatski radio

Radio Osijek

500 kuna za karte Dublin – Osijek, pupulizam!

14.10.2016.

13:30

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odluku gradonačelnika Osijeka da s 500 kuna subvencionira zrakoplovne karte za dva leta za vrijeme blagdana iz Dublina u Osijek HDSSB-ovci su nazvali pročitanim predizbornim trikom i pozvali glasače da na skorim lokalnim izborima ne daju prolaznu ocjenu Vrkiću.

„Ta odluka je loša i populistička, a najbolji odgovor su dali oni koji će ionako doći posjetiti svoju rodbinu i koji su putem društvenih mreža odgovorili da je bolje da je gradonačelnik ta sredstva potrošio na nešto pametnije, a posebno za programe za mlade!“ – objasnio je na Trgu Ante Starčevića svoj stav novinarima Karlo Šatvar. Dajući za pravo da gradonačelniku Vrkiću da sam ne snosi odgovornost za lošu situaciju u Slavoniji i Osijeku, već u mnogome i vlade HDZ-a i SDP-a, Šatvar je podsjetio kako je Vrkić upirao prstom u prijašnju vlast i pred izbore puno obećavao.
„2013. obećao je da su u fokusu njegovog djelovanja mladi, da zapad treba dovesti ovdje, a ne da mladi odlaze na zapad. On ima dvostruke kriterije. Gradonačelnika Bubala je prozivao da je kriv za nezaposlenost, iseljavenje, prazne poslovne prostore, a sada kad je gore nego ikad brani se da za iste probleme nije kriv jer to nije njegova odgovornosti, i da je nemoćan. Umjesto da nešto čini on dodatno iritira građane takvim odlukama! Taj se novac za subvencioniranje karte mogao potrošiti za studente, doktorante, za prvu nekretninu mladima,“ rekao je Šatvar dodajući kako se nakon 25 godina demokracije u Hrvatskoj glasači neće lako dati prevariti.
„Od jučer, od kako je u javnost izašla, ta poruka gradonačelnika Vrkića da će sa 500 kuna sufinancirati kartu na relaciji Dublin - Osijek, veliki broj prijatelja i znanaca koji jesu u Dublinu su izuzetno bili ogorčeni. Citirat ću jednog od njih: da ako glas u Osijeku košta 100 kuna, zašto misli da njihov glas u Dublinu košta 500 kuna i podsjetit ću da je na ovim izborima bio samo jedan glasač s područja našeg grada koji je glasao u Dublinu,“ rekla je Danijela Lovoković dodajući da su oni koji su otišli izgubili zanimanje za politiku, osim ako im ona ne osigura uvjete za povratak iz Irske. Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća, podsjetila je Lovoković, upravo se obratila Vrkiću: „Na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća pitala sam gradonačelnika koji se hvalio kako će nabaviti novce za grad, milijune iz europskih fondova, gdje je upisana ta pozicija u gradskom proračunu? Nisam dobila odgovor! Nije bilo rebalansa. Otkuda misli dati novce za te karte!? “ pita Lovoković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.