Hrvatski radio

Radio Osijek

52 nova majstora-obrtnika u Osječko-baranjskoj županiji

28.06.2017.

12:23

Autor: Sanja Račić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osječko-baranjskoj županiji oko 120 obrtnika godišnje uspješno izradi praktičnu zadaću i savlada teorijska znanja iz područja svoga obrta, gospodarstva i propisa, ali i ona potrebana za poduku učenika.

U Hrvatskoj obrtničkoj komori-Obrtničkoj komori Osječko-baranjske županije majstorske diplome uručene su automehaničarima, autoserviserima, bravarima, elektorinstalaterima, fotografima, frizerima, kozmetičarima, kuharima, mesarima, natkonobarima, optičarima, pedikerima, pekarima, plinoinstalaterima, soboslikarima-ličiocima, tokarima, vodoinstalaterima, instalaterima grijanja i klimatizacije, zidarima i zlatarima. 52 kandidata-obrtnika položilo je majstorski ispit.

"Majstorska diploma prednost je u zapošljavanju, omogućuje nam otvaranje vlastitog obrta i primanje učenika na praksu" , zadovoljna je frizerka Josipa Abramović, od danas majstorica.

Predsjednik Obrničke komore Osječko-baranjske županije Darko Knežević, predajući diplome, najavio je kako će se u dogovoru s Vladom Repulike Hrvatske učenička praksa plaćati obrtnicima kod kojih se obavlja te izrazio nadu da će dualni sustav obrazovanja uskoro zaživjeti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.