Hrvatski radio

Radio Osijek

5,7 milijuna za komunalni standard u OBŽ

28.07.2016.

14:57

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević dodijelio je u Osijeku odluke čelnicima 11 općina i gradova OBŽ za projekte unaprjeđenja komunalne infrastrukture. Vrijednost im je 5,7 milijuna kuna.

Ministarstvo graditeljstva će projekte sufinancirati sa 1.479.200,00 kuna, za razliku od prošle godine kada je 10 projekata sufinancirano sa 500.000 kuna. Odluke su uručene  načelnicima općina Čepin, Darda, Donja Motičina, Đurđenovac, Feričanci, Petrijevci, Satnica Đakovaćka i Vladislavci te gradonačelnicima Đakova, Našica i Valpova, a tu su i 4 odluke  o sufinanciranju prostornih planova  za općine Belišće, Levanjska Varoš, Moslavina Podravska i Semeljci. Ukupna vrijednost projekata  za podizanje komunalnog standarda iznosi preko 5,7 milijuna kuna. Javni poziv za dodjelu kapitalnih pomoći  za poticanje razvoja  komunalnoga gospodarstva  i komunalnog standarda Ministarstvo je objavilo 2. svibnja 2016. Povjerenstvo za provedbu postupka  odobravanja proračunskih sredstava je ocijenilo koji su projketi od naročitog značaja za jedinicu lokalne samouprave i upravo su projekti ovih općina i gradova proglašeno dobrim, kvalitenim i vrijednim, ne samo na lokalnoj razini, nego i za državu. Ministar Kuščević je istaknuo kako je svaki projekt važan, ali poseban značaj imaju oni koji osiguravaju bolji život najmlađih. Svim stanovnicima Hrvatske, rekao je, moraju se osigurati jednaki uvjeti za razvoj, stvarati radna mjesta i omogućiti normalan život i, na kraju, spriječiti odlazak mladih. Župan osječko- baranjski je zadovoljan ovogodišnjim gotovo trostrukim povećanjem iznose za projekte, jer su to sve projekti za osnovne potrebe gradova i općina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.