Hrvatski radio

Radio Osijek

6. kongres iz neurorehabilitacije i restauracijske neurologije

07.05.2018.

13:00

Autor: Ksenija Zelenić

Foto - HLD

Foto - HLD

Foto: - / -

Osijek je šesti puta domaćin stručnjacima koji se bave neurorehabilitacijom i restauracijskom neurologijom. Od 6. do 9. svibnja bit će prikazano više od 80 predavanja .

Gosti iz Hrvatske i susjednih zemalja te Austrije, Njemačke i Italije iznijet će najnovija dostignuća i spoznaje u neurorehabilitaciji i restauracijskoj neurologiji. Govorit će se o umjetnosti i neurorehabilitaciji, primjeni električne stimulacije u pokretima kod bolesnika nakon moždanog udara, zatim o ulozi hrane u neurorehabilitaciji ali i telerehabilitaciji. Riječ je o najsuvremenjem pristupu koji se može primjeniti kod bolesnika nakon moždanog udara. Spoznaje o potrebi neurorehabilitaciji su u odnosu na vrijeme prije 20-30 godina bitno drugačije. Ističe se kako s neurorehabilitacijom valja početi vrlo brzo, u nekim slučajevima svega nekoliko sati nakon moždanog udara. Poznata akademkinja, prof.dr. Vida Demarin ističe kako je mozak sklon obnavljanju, a neurotransmiteri će odmah pronaći odgovor na pitanje rehabilitacije i pomoći organizmu u bržem ozdravljenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.