Hrvatski radio

Radio Osijek

6. osječki "Farm Show" ugostit će 37 izlagača poljoprivredne mehanizacije

27.05.2019.

13:43

Autor: Radio Osijek / Hina

foto www.farmshowosijek.eu

foto www.farmshowosijek.eu

Foto: - / -

6. specijalizirani sajam poljoprivredne mehanizacije "Osijek Farm Show" održat će se na prostoru Sportsko poslovne zračne luke Osijek-Čepin od petka do nedjelje, a okupit će se dosad najveći broj izlagača.

Krajem ovoga tjedna - od 31. svibnja do 2. lipnja na prostoru Sportsko poslovne zračne luke Osijek-Čepin održat će se 6. Farm show Osijek - Specijalizirani sajam poljoprivredne mehanizacije i opreme. Okupit će se dosad najveći broj izlagača, njih 37, izvijestili su u ponedjeljak organizatori.

Sajam poljoprivrednicima nudi upoznavanje s najnovijim tehnologijama i mehanizacijom dostupnom na tržištu, a predstavit će se najpoznatiji brendovi iz tog područja. Predsjednik Udruge prodavatelja poljoprivredne mehanizacije Darko Aračić najavio je na konferenciji za novinare kako će se uz prezentacije rada poljoprivrednih strojeva, održati i tradicionalna utrka traktora. Upozorio je kako je prosječna starost poljoprivredne mehanizacije u Hrvatskoj tridesetak godina, iako broj prodanih traktora uz korištenje sredstava programa ruralnog razvoja zadnjih godina raste. S obzirom da se želimo približiti široj publici, odlučili smo se za promjenu termina, pa će se sajam umjesto krajem kolovoza, kada je vrijeme godišnjih odmora, održati zadnji vikend u svibnju, rekao je Aračić. Osječki dogradonačelnik Boris Piližota dodao je kako je sajam postao tradicionalan, a trebao bi postati glavna specijalizirana sajamska priredba u regiji.

Osijek Farm Show bit će otvoren u petak i subotu od 9 do 18, a nedjelju 9 do 17 sati. Svečano je otvorenje u petak u 11 sati, ulaznice za odrasle će biti 20 kuna, a za djecu i studente ulazak je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.