Hrvatski radio

Radio Osijek

60 milijuna kuna potpora tvrtkama iz 5 slavonskih županija

06.10.2015.

15:53

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ugovore za investicije vrijedne 60-ak milijuna kuna potpisao je danas ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak s predstavnicima tvrtki iz 5 slavonskih županija, a čijom bi realizacijem trebalo do kraja godine biti otvoreno 300 novih radnih mjesta.

Tvrtke-potpisnice ugovora vrijednih ukupno 60 milijuna kuna iz pet slavonsko-baranjskih županija ostvarili pravo na potporu iz Operativnog programa regionalnih potpora kapitalnih ulaganja radi zadržavanja i povećanja broja radnika u 2015. godini. Riječ je o mjeri kojom se pomaže kupovina strojeva i opreme za tehnološku obnovu, modernizaciju i proširenje proizvodnog asortimana, a maksimalni iznos potpore koju poduzetnim može dobiti za svoj projekt je dva milijuna kuna.

U protekle 3 godine kroz Operatvini program u prerađivačkoj industriji novozaposleno 4.200 ljudi - rekao je danas u Strizivojni ministar Ivan Vrdoljak te istaknuo veliko zadovoljstvo što se 20% sredstava namijenih razvoju industrije u Hrvatskoj ulaže u Slavoniju i Baranju: "Novac smo dali najboljima, a to znači da je metaloprerađivačka, drvna, a jedno vrijeme i kemijska industrija, u ovom dijelu Hrvatske živa. Najbolji su, zapošljavaju i to je ono što može dići industriju u Hrvatskoj. Idemo korak po korak, kap po kap." - rekao je Vrdoljak.

Ugovore su s ministom Vrdoljakom potpisale u Strizivojni u sklopu tvrtke "Hrast" koja je, kako je napomenuo vlasnik Mato Ravlić, najveća proizvodnja ove vrste u Europi. Tvrtka trenutačno zapošljava 466 ljudi, ove godine otvoreno je 27 novih radnih mjesta, a do kraja godine, uz nova ulaganja, zaposlit će još 20 ljudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.