Hrvatski radio

Radio Osijek

15:30 / 20.05.2022.

Autor: Grad Osijek

640.000 kuna za obnovu dviju ulica u Josipovcu

Obilazak obnovljenih ulica u Josipovcu

Obilazak obnovljenih ulica u Josipovcu

Foto: Grad Osijek / -

Gradonačelnik Ivan Radić obišao je sa suradnicima obnovljene ulice Matije Gupce i Braće Radića u Josipovcu. Riječ je o ulicama u kojima su ceste bile u iznimno lošem stanju, dijelom zbog starosti, a dijelom i zbog raskopa u okviru rekonstrukcije kanalizacijske mreže te neadekvatne naknadne sanacije. Investicijom Grada Osijeka od 642.000 kuna riješeni su problemi u objema ulicama.

"Ovo je izvrstan primjer kako gradska uprava brine o svakoj ulici u svakoj gradskoj četvrti, odnosno mjesnome odboru u ovom slučaju. Vidljiva je i izvrsna suradnja između mjesnog odbora, Unikoma i gradske uprave", rekao je gradonačelnik Radić i najavio dodatna ulaganja u Josipovac.

"U Bizovačkoj ulici trenutačno se rade nogostupi. Znamo i da građani Josipovca imaju velikih problema s oborinskom odvodnjom, pa ćemo u drugoj polovici ove godine krenuti s radovima na rekonstrukciji oborinske odvodnje u slivnom području Župe sv. Luke. Procijenjena vrijednost radova je 1,7 milijuna kuna i prva faza će biti gotova do kraja godine", najavio je gradonačelnik.

Zadovoljstvo izvedenim radovima i najavljenim investicijama izrazio je predsjednik Mjesnog odbora Josipovac Jakov Mihaljević rekavši kako je ,,zahvaljujući novoj gradskoj upravi na čelu s gradonačelnikom Radićem Josipovac napokon procvjetao u proljeće”.

"Iz naših prioriteta s 450.000 kuna radimo nogostupe, urbanu opremu i slično. Tu nećemo stati. Projekti su brojni, napravit ćemo od Josipovca poželjno mjesto za život", kazao je Mihaljević zahvalivši i gradskoj upravi i vijećnicima iz tog mjesnog odbora.

U Ulici Matije Gupca radovi su obuhvatili sanaciju habajućeg sloja kolnika na dionici od Bizovačke do Osječke ulice, te frezanje i asfaltiranje dionice u duljini od 250 metara s dva autobusna stajališta. Vrijednost izvedenih radova je 360.000 kuna. Habajući sloj kolnika saniran je i u Ulici Braće Radića, u duljini od 190 metara, a saniran je i kanalizacijski rov. Vrijednost ovih radova iznosi 282.000 kuna. Radove u obje ulice izvela je gradska tvrtka Unikom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.