Hrvatski radio

Radio Osijek

75 godina Medicinske škole Osijek

06.04.2022.

13:28

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Medicinska škola Osijek

Medicinska škola Osijek

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Svečanom priredbom i programom pod nazivom "Tko smo mi?" Medicinska škola u Osijeku slavi 75 godina postojanja. Brojni naraštaji zdravstvenih djelatnika odrastali su i stasali u ovoj školi, naglasila je ravnateljica Sanja Dravinski.


"Svojim djelovanjem od 75 godina ostavila je traga u mnogo generacija i u našoj zajednici pridonijela za rast i razvoj kvalitetnih zdravstvenih djelatnika. 2022 godina je kao i prethodna godina imala dosta previranja kao što smo svjedoci svih ovih događanja ali nikad nismo posustali i svoja vrata zatvarali. "Lock down" je samo nužno bio u nekom trenutku ali uvijek i u svako vrijeme u kontinuitetu odlazili bi u bolnicu i radili svoje vježbe. Nismo se dali smesti i hrabro smo nastupali uz bolesnog čovjeka jer je to naše poslanje i naše zvanje", rekla je ravnateljica Dravinski.

Ove su godine prvi puta bili nositelji Erasmus projekta K plus, K 1 projekt u koji je uključeno šest ekipa nastavnika i proveli su određene Erasmus mobilnosti u nekoliko država. Partneri su i sada u jednom značajnom Erasmus projektu "4teen" a u gostima je 20 nastavnika i 40 učenika iz 6 zemalja EU.

Medicinska škola Osijek ima dugu tradiciju i obrazuje izuzetno važan segment našeg društva: medicinske sestre, tehničare i buduće liječnike. "Znamo koliko nam je to danas deficitarno i koliko je nužno uvijek imati kvalitetan kadar ovoga profila. Zahvalni smo na predanom, kvalitetnom radu svih ovih godina, a Medicinska škola Osijek nije poznata samo u Osječko baranjskoj županiji nego i u Hrvatskoj", naglasila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i mlade Osječko-baranjske županije, Miranda Glavaš Kul.


ravnateljica škole

pročelnica UO za obrazovanje

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.