Hrvatski radio

Radio Osijek

76 godina MUH Grada Osijeka

06.10.2022.

15:21

Autor: HRT / Stjepan Filipović

76 godina MUH Grada Osijeka

76 godina MUH Grada Osijeka

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

U povodu Dana starijih osoba i 76. obljetnice djelovanja prigodnu je svečanost održala Matica umirovljenika Grada Osijeka. 

MUH Grada Osijeka je nestranačka, socijalno - humanitarna udruga koja brine o osobama starije životne dobi. Predsjednica Matice Marija Sužnjević istaknula je protekle dvije godine kao vrlo značajne, jer su prodali staru zgradu u Reisnerovoj ulici te us dupili prostor u Strossmayerovoj koji je noviji i puno ljepši. Zahvaljujući sredstvima europskih fondova sjedište Matice opremljeno je laptopima, biciklima za vježbanje i ostalom opremom za rekreaciju svojih članova. Za Grad Osijeka MUH Grada Osijeka je značajna udruga koja okuplja i pomaže umirovljenike. Veliki je broj članova, a na njihovom radu zahvalio je zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin koji je istaknuo da Grad Osijek sukladno svojim mogućnostima pomaže rad Matice. Mjesečni dodatak za umirovljenike s najnižim mirovinama, 10.000 umirovljenika dobije Božićnicu i Uskrsnicu dio je pomoći Grada Osijeka.

Napisane su tri knjige o Matici umirovljenika Grada Osijeka, naglasila je predsjednica Marija Sužnjević te je dodala kako je puno planova za godinu koja je ispred njih, ali neće posustati u daljenjm radu.

U tonskom prilogu o Matici govori predsjednica Marija Sužnjević u razgovoru sa Stjepanom Filipovićem.


Marija Sužnjević

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.