Hrvatski radio

Radio Osijek

9. svibnja slavi se Dan Europe

09.05.2018.

12:20

Autor: Stjepan Filipović

Foto: RRA Slavonije i Baranje

Foto: RRA Slavonije i Baranje

Foto: - / -

Danom Europe, koji se obilježava 9. svibnja slavi se mir i jedinstvo u Europi. Ovaj datum označava godišnjicu povijesne Schumanove deklaracije .

Povodom Dana Europe Informacijski centar Europe Direct Osijek koji djeluje u okviru Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje organizira program u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku.
Program počinje u 17 sati kratkim tečajevima jezika "Speak dating" na kojima će sudionici na zabavan način, uz govornike češkog, francuskog, mađarskog, njemačkog, slovačkog i hrvatskog znakovnog jezika, moći naučiti osnovne riječi i izraze ili popričati na jeziku koji već poznaju. Voditelji jezičnih tečajeva su predstavnici iz Češke besede Osijek, Francuske alijanse Osijek, Udruge gluhih i nagluhih Osječko – baranjske županije, Instituta za jezik Glotta, Njemačke zajednice – Zemaljske udruge podunavskih Švaba u Hrvatskoj Osijek i osječke Matice Slovačke, rekla je organizatorica Brigita Ivoševac. Potom slijedi zabavni kviz o poznavanju zanimljivosti i činjenica o Europi, europskim zemljama, jezicima, kulturi.
Za 19 sati najavljena je plesna predstava koja se sastoji od 28 plesnih točaka u izvedbi Plesnog kluba Broadway, uz projekciju likovnih radova učenika i korisnika Centra za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark" Osijek u kojima će biti predstavljene zanimljivosti iz svake zemlje članice Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.