Hrvatski radio

Radio Osijek

Adrenalinski park u Zlatnoj gredi otvara svoja vrata

19.05.2016.

13:16

Autor: Neven Knežević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U dvorištu Eko centra - Kuće u prirodi Zlatna greda otvara se prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj. Projekt je financiran sredstvima EU fondova - prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

U povodu Dana zaštite prirode RH i Svjetskog dana biološke raznolikosti Udruga za zaštitu prirode i okoliša "Zeleni Osijek" u dvorištu Kuće u prirodi "Zlatna greda" otvara prvi adrenalinski park u istočnoj Hrvatskoj. Projekt je financiran sredstvima EU fondova prekogranične suradnje između Hrvatske i Mađarske, te Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Park će biti otvoren u subotu, 21. ovog mjeseca, a svrha mu je da se kroz savladavanje prepreka razvijaju motoričke sposobnosti najmlađih, te zabava na otvorenom.
Treba podsjetiti da je Ekocentar Zlatna greda nedavno u cijelosti obnovljen sredstvima iz IPA programa prekogranične suradnje Mađarska - Hrvatska nakon što je stradao u požaru. Ukupna vrijednost obnove veća je od milijun eura. U sklopu Eko kuće opremljena je učionica za rad s djecom u kojoj će se održavati edukativne i interaktivne radionice, te škola u prirodi, napominje glasnogovornik Centra Dinko Pešić. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.