Hrvatski radio

Radio Osijek

Advent u Osijeku - Iz Tvrđe u Gornji grad

21.11.2017.

12:59

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Božićni sajam se iz Tvrđe, nakon tri godine, seli u osječki Gornji grad, na dva gornjogradska trga i u Županijsku ulicu. Sadržajno bogatiji i s duplo više ponuda stajat će oko milijun i 250 tisuća kuna, a uz grad "Advent u Osijeku" organizirali su i brojni sponzori.

Više od 50 kućica na 5090 četvornih metara biti će postavljeno u Gornjem gradu, a posebnost  ovogodišnjeg "Adventa u Osijeku", osim prodajnih mjesta na kojima će se kao i do sada moći kušati razni proizvodi, bit će klizalište na Trgu Ante Starčevića od 400 četvornih metara. Klizalište s popratnim sadržajem biti će otvoreno do 13. siječnja 2018. (dok traju zimski praznici). Dodatni programi održavat će se u zatvorenoj kupoli pored klizališta, svakodnevno od 17 sati. Kućice raspoređene od Trga Ante Starčevića do Trga Ivana Pavla II tvorit će mali shopping centar sa suvenirnicama, a ispred same konkatedrale svake će se nedjelje paliti adventske svijeće. Domaćine i goste u osječkom Gornjem gradu na samu novogodišnju noć očekuju i dvije pozornice: bijela i plava. Plava na Trgu Ivana Pavla II sa Zvonkom Bogdanom i bijela ledena pozornica sa skupinom Detour i DJ-evima.

"Pozivam sve Osječanke i Osječane da zajedno uživamo u programu Adventa u Osijeku i da ga podijelimo s našim gostima. I kada već imamo tako divnu kulisu iskoristit ćemo je i za doček Nove godine po prvi put na dvije pozornice, plavoj i bijeloj ledenoj pozornici! Grad je partner u ovom projektu s Turističkom zajednicom i Maštom d.o.o. koja se prijavila na javni poziv", rekla je zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš.

Uz marketinšku tvrtku Mašta, koja je dio Žito grupe, i organizatore ranijih advenata, u sponzoriranju i organiziranju pridružili su se ENNA grupa, PPD te Croatia Osiguranje, INA, Coca Cola, Osječko pivo uz niz manjih partnera koji će se predstaviti tijekom programa "Adventa u Osijeku".

"Narasli smo, ovo je malo više urbana priča. Novosti su svakako klizalište (koje će se naplaćivati po cijeni klizališta na Sokolskom domu) te grijana kupola na Trg u Ante Starčevića za programe za djecu. Na trgu će stalno biti okićen stari tramvaj. Potez ispred katedrale do trga bit će šetnica i mjesto s pomno biranim malim trgovinicama s delicijama i domaćim proizvodima, i to ne samo iz Slavonije. U Županijskoj će biti ugostitelji i tamo će se uz još jednu pozornicu odvijati zabavni program, što dolikuje jednom velikom gradu kao što je Osijek", rekao je jedan od organizatora Ivan Kristijan Majić.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.