Hrvatski radio

Radio Osijek

10:29 / 05.01.2018.

Autor: Davor Lončarić

Advent u Osijeku završio, klizanje do 15. veljače

Advent u Osijeku završio, klizanje do 15. veljače

Advent u Osijeku završio, klizanje do 15. veljače

Foto: - / -

Prema potpisanim ugovorima danas (5. siječnja) iz središta Osijeka moraju biti uklonjeni svi sadržaji manifestacije Advent u Osijeku. Klizalište ostaje otvoreno do 15. veljače i o njemu će brinuti Športski objekti.

Svih 50 kućica danas će biti izmješteno s Trga Ivana Pavla II. te iz Županijske ulice, a djelatnici Unikoma detaljno će počistiti cijeli prostor, izjavio je u programu Radio Osijeka koordinator programa Adventa u Osijeku Ivan Kristijan Majić. Tako je određeno ugovorom s gradom Osijekom. 

O klizalištu od danas brinu Športski objekti i trebalo bi biti otvoreno do 15. veljače. 

Govoreći o upravo završenoj manifestaciji Majić je izrazio zadovoljstvo, unatoč brojnim pritužbama građana zbog premještanja Adventa iz Tvrđe u središte grada. Dodao je kako se podaci još uvijek prikupljaju, no siguran je kako je ove sezone Advent privukao 50 posto više posjetitelja nego prošle godine, iako je trajao šest dana kraće. Uz to je podsjetio kako je veliki problem bio kišoviti prosinac zbog kojeg je teško bilo očekivati puno publike na dijelu organiziranih sadržaja. Kao najveći nedostatak naveo je kratak rok za organizaciju Adventa u Osijeku jer je natječaj završen tek u studenome prošle godine pa su i financijska sredstva organizatora bila vrlo ograničena. 

Ivan Kristijan Majić na kraju je izrazio zadovoljstvo te zahvalio svim sugrađanima i gostima-turistima na dolasku te što su pomogli da uspije još jedan prepoznatljivi i veliki događaj koji se pozicionirao odmah do zagrebačkog Adventa, kada je u pitanju naša zemlja. 

Poslušajte cijelo javljanje Krunoslava Inhofa u današnji Jutarnji program Radio Osijeka. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.