Hrvatski radio

Radio Osijek

Advent u Vukovaru - bogatiji, zanimljiviji...

28.11.2017.

12:51

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Vukovarski će advent ove godine biti daleko bogatiji, ljepši, zabavniji. Obiluje upravo sadržajima za najmlađe, od različitih radionica izrade ukrasa, preko igraonica, do koncerata i klizališta .

Adventski program u Vukovaru traje od 3.do 24. prosinca. O programu pročelnica Odjela za kulturu i turizam grada Vukovara Marina Sekulić kaže kako mu je cilj ispuniti ulice Vukovara njegovim stanovnicima ali i brojnim gostima.Program počinje u nedjelju, 3. prosinca tradicionalnim paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu u Muzeju Vukovara, do 24. prosinca. Sa svjetlom prve svijeće vukovarci i njihovi gosti ulaze u početak programa koji će se odvijati na Trgu dr. Franje Tuđmana, gdje će biti postavljeno klizalište. Ove godine u vukovarski su se advent uključili i gospodarstvenici koji će svoje proizvode moći prodavati na dvanaest blagdanskih kućica. Uz tradicijske delicije, pripremljeni su koncerti, radionice i zabava. 
Želja je organizatora da Advent u Vukovaru doprinese turističkoj slici grada na Dunavu, koji želi živjeti 365 dana. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.