Hrvatski radio

Radio Osijek

Air Tractor: Zrakoplov bi trebao večeras poletjeti

27.08.2020.

09:19

Autor: Samir Klasiček/Amoreta Bajto

Miroslav Vlašić, arhivska fotografija

Miroslav Vlašić, arhivska fotografija

Foto: - / -

"Zrakoplov Antonov trebao bi biti popravljen tijekom prijepodneva kada ćemo obaviti i probni let, a oko 19 sati krenuli bismo u najavljeno zamagljivanje rubnih dijelova grada", rekao je u programu Radio Osijeka pilot i vlasnik tvrtke AirTractor Miroslav Vlašić.

"Jučer ujutro tretirao sam grad Vukovar i poslijepodne, po dogovoru, trebao sam tretirati rubne dijelove Osijeka od Sarvaša prema Biljskoj cesti. Međutim, došlo je do manjeg kvara na elektromagnetnom ventilu za koji se nadam da će biti uklonjen tijekom prijepodneva te da ćemo se probnim letom uvjeriti da je sve u redu. Danas ćemo tretirati lijevu obalu Drave, na potezu od Sarvaša prema Bilju - dakle ono što je trebalo biti odrađeno jučer - a krenut ćemo petnaestak minuta prije 19 sati kako bismo stigli sve obaviti prije mraka i sletjeti na aerodrom u Klisi", kaže Vlašić. "Za sutra bi onda ostao dio od ZOO vrta do Karašice , a zatim s ostatkom zaliha tekućine tretira se dio od Karašice, sjeverno od Višnjevca do konjičkog kluba. Ove je godine posao bio manje zahtjevan, jer smo prošli gotovo bez komaraca, a sada moramo intervenirati zbog generacije insekata koja se pojavila prije tjedan dana. Prošle smo godine radili sva mjesta u Osječko - baranjskoj županiji, pa Vukovarsko - srijemskoj i mjestima Cvelferije. Naš zrakoplov Antonov jedini je u Hrvatskoj koji može zaprašivati komarce a ja sam jedini pilot jedini pilot osposobljen za to", rekao je pilot i vlasnik tvrtke AirTractor Miroslav Vlašić.

Avion za komarce

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.