Hrvatski radio

Radio Osijek

AK Slavonija - Žito Osijek, 90 medalja u 2022.

05.01.2023.

21:11

Autor: Željko Kovačević

AK Slavonija - Žito Osijek

AK Slavonija - Žito Osijek

Foto: Željko Kovačević / HRT

Proglašenjem najboljih atletičarki i atletičara Atletskog kluba "Slavonija-Žito" Osijek, završila je prošlogodišnja atletska sezona

Zbog pandemije koronavirusa i zabrane okupljanja, ove su godine na svečanosti, u atletskom tunelu NSD Gradski vrt, dodijeljene i nagrade za protekle dvije godine. Prošla je godina jedna od najboljih tog kluba koji je ukupno osvojio 90 medalja u svim dobnim kategorijama i atletskim disciplinama.

Na osam međunarodnih natjecanja klub se okitio s devet medalja među kojima se ističe zlato s Europskog olimpijskog festivala mladih u slovačkoj Banskoj Bistrici, gdje je 16-godišnja Mia Wild u finalu discipline 100 metara s preponama istrčala osobni rekord (13,46), nedostižan ostalim natjecateljicama.

Na istom natjecanju imali su 14 reprezentativaca u svim dobnim kategorijama koji su postavili čak 7 novih državnih rekorda. U klub je s pojedinačnih prvenstava Hrvatske došlo 26 titula državnih prvaka, 39 srebrnih medalja i 25 brončanih na kupovima Hrvatske.

„Imali smo i 40 plasmana na prva tri mjesta, 12 prvih, 9 drugih i 19 trećih mjesta.”, istaknuo je tajnik kluba Marko Grgurić dodavši kako su na ekipnom prvenstvu Hrvatske osvojili dva seniorska pehara.

„Moram izraziti zadovoljstvo i brojem kategoriziranih sportaša kojih je 30 u klubu, koji broji tristotinjak članova, među kojima je čak 200 u našoj atletskoj školi. I na kraju ponosni smo što nam je Memorijal Josip Gašparac postao svjetski miting, World athletics indoor tour bronze, čime će se broj kvalitetnih natjecatelja itekako povećati”, rekao je tajnik AK Slavonija – Žita marko Grgurić 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.